Telefon
WhatsApp
Karadeniz kadın kooperatifleri birliği kuruldu

Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifinin de kurucu ortağı olduğu Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, 7 ilden 8 kooperatif ile kuruldu. Birliği temsil eden il ve kooperatifler; Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, Giresun Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ordu Çamaş Hanımeli Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Ardeşen Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Pazar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Trabzon İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak yer aldı. Birlik Ortakları Kooperatifler kendi illerinde ve alanlarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (DOKAP, DOKA, OKA), Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerin destekleriyle üretim tesisleri kurmuş, sürdürülebilir şekilde kadın istihdamına yönelik önemli adımlar attı. Bölgede kooperatifçilik alanında bilgi ve deneyim eksikliği sebebiyle birçok kooperatif bu alanlardan faydalandı. Yerelden bölgeye sürdürülebilir kırsal kalkınmanın birliktelikle hareket edilmesi için kurulan kooperatiflere gönüllü mentörlük desteği sağlama kararı kurulan ekip tarafından alındı.

‘Sahadan masaya kooperatiflerin sorunlarına çözüm üreteceğiz’

Emanetleri kültür ve değerleri gelecek nesillere aktarmak için mücadele ettikleri söyleyen Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şükran Bozkurt açıklamasında şunları söyledi;

“Birlik kapsamında ihtiyaçları dahilinde kurulan kadın kooperatiflerimizin proje yazma, sosyal medya hesaplarını yönetme, kooperatifçilik eğitim, finansal okur yazarlık, kamu kurum ve kuruluşlardan sağlanacak destekler, projelerin sürdürülebilirlik stratejileri, liderlik, e-ticaret, girişimcilik ve iş planı gibi kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma planlarının gönüllülük esasıyla birlikte düzenlenmesi sağlanacaktır. Birlik çatısı altında olan kooperatiflerimiz gastronomi, el sanatları, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve hijyen başlığı altında üretim ve hizmet sağlamaktadır. Birliğimizin Ana amacı, sahadan masaya kooperatiflerin sorunlarına çözüm üreterek yerelden ulusala kırsal kalkınmanın stratejik eylem planlarını hazırlarken bir yandan da yerel kamu-STK -özel sektör yönetişim modeliyle Anadolu’da var olan kadın gücünü, kültürel miras ve değerlerimizi, unutulmaya yüz tutmuş eserlerimizi 3. adım ile dünya pazarına sokarak gelecek nesillere bırakacağız. Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliğinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber: Sinan HARMANCI

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20

Reklam

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Anket

Tüm Anketler

E-Bülten Aboneliği