Telefon
WhatsApp
Üniversiteden ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kıyafet

Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO bünyesinde, ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kıyafet desteği sağlamak amacıyla Türk Kızılay butik mağazası açıldı. Mağazanın açılışına, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Sarı, Amasya Kızılay Şube Başkanı Mahmut Albayrak’ın yanı sıra üniversitenin akademik, idari personeli ve öğrenciler katıldı.

 

Kızılay Butik’in açılışında konuşma yapan Türk Kızılay Amasya Şube Başkanı Mahmut Albayrak, “Kızılaycılık gönüllülükle yapılan bir hayır hizmetidir. Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO bünyesinde oluşturduğumuz bu mağazamızda, arkadaşlarımızın gönüllülük esasına göre çalışmaları ve hizmet etmeleriyle hazırlandı. Mağazamızdan tüm öğrenciler ücretsiz bir şekilde yaralanabilirler. Rektörümüze bize bu mekânı ve imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyor, açılışın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, “Bugün hakikaten çok anlamlı bir açılış için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kızılay sadece doğal afette değil, hastalıkta, sağlıkta, ihtiyaç duyulan her alanda insanlara desteklerini götürüyor. Türkiye’de böyle güzel değerler yaratan bir kurumun olması bizleri çok mutlu ediyor. Butik mağazanın başta öğrencilerimiz ve İlçemize hayırlı olsun diyorum.“ şeklinde konuştu.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise, “Kızılay ve vakıfcılık aslında Anadolu’ya bizlerden önce gelmiş, 1071’den bile önce gelmiş bir hayır kurumudur. Peygamber efendimizin (s.a.v)’in bizlere emrettiği doğrultuda, çünkü ahiretini kurtarmak isteyen, cenneti kazanmak isteyen, bir defa dünyada Allah’ın kendisine ikram ettiğini ikram eden insandır. Bunu da tüm hayatı boyunca uygulaması gerekir. Bugün hala gelişen dünyaya, gelişen teknolojiye ve gelişen insan tiplemesine, psikolojiye göre de bu tip hayırların, bu tip hayır kurumlarının devam ediyor olması insanı ziyadesiyle mutlu ediyor. Hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO Kızılay Butik’in açılışı yapılarak incelemelerde bulunuldu.

Haber: Sinan HARMANCI

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20

Reklam

Yazarlarımız

Merkez Nöbetçi Eczaneler

Anket

Tüm Anketler

E-Bülten Aboneliği